CFR Cluj, rolul principal în comedia erorilor din Gruia! Înfrângere neașteptată în fața Craiovei!

 

CFR Cluj a pierdut primul meci din play-off-ul SuperLigii în fața Universității Craiova, plătind tribut sarabandei de ratări uriașe mai ales din prima repriză, dar și erorilor din apărare la puținele ieșiri în atac ale fotbaliștilor din Bănie. Oltenii au deschis scorul prin Baiaram, în min.38, iar Mitriță a majorat avantajul formației sale chiar în startul reprizei secunde! Matei Ilie a reaprins speranțele în tabăra formației lui Adrian Mutu, după golul reușit în minutul 66, dar nu s-a mai întâmplat nimic pe tabela de marcaj până la final. CFR Cluj a ratat, astfel, o uriașă șansă de a trece pe locul 2 în clasament, în fața Rapidului, mai mult a căzut pe locul 4 în ierarhia SuperLigii!

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, Ilie, Abeid – Muhar, Keita, Tachtsidis - Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich - Camora, Kresic, Manea, Aussi, R. Filip, Fică, Avounou, El Kaddouri, Serebe, Michael

CSU Craiova : Popescu - Căpățînă, Maldonado, Badelj, Bancu (cpt.) - Crețu, Mateiu, Mekvabishvili - Baiaram, Ivan, Mitriță
Rezerve: Goga - Vlădoiu, Soiri, Zajkov, Raul Silva, Kozulj, Danciu, Bană, Houri, Cîmpanu, Blesa, Markovic

Meci cu miză enormă pentru ambele formații care mai păstrează încă șanse să câștige titlul, iar victoria este obligatorie pentru ambele formații. Adrian Mutu începe meciul fără Camora și Manea, în timp ce El Kaddouri a revenit în lotul feroviarilor, fiind recuperat după o accidentare. De partea cealaltă, la craioveni, lipsesc Ndong, suspendat, și Screciu, accidentat. Andrei Chivulete este arbitrul întâlnirii.

Acțiune bună a clujenilor purtată de Tachtsidis și Otele, în min.5, dar mingea poposește în brațele lui Popescu. Șut bun trimis de Muhar de la distanță, Popescu respinge în corner, în min.9. Ilie reia frumos cu capul dar mingea este respinsă din nou în corner. Contraatac în viteză purtat de Otele pe partea dreaptă, dar centrarea sa pentru Bîrligea este interceptată de unul dintre fundașii Craiovei, în min.10. Bîrligea este oprit în ultimul moment din drumul său spre gol, în min.12. Feroviarii au început în forță! Popescu scoate incredibil de la vinclu, la reluarea aceluiași Bîrligea, în min.15, după un corner executat de Deac! Senzația este că golul plutește în aer. Boben reia cu capul pe lângă poartă, în min.19. Crețu răspunde și el cu o lovitură bună cu capul, dar balonul trece peste transversala porții lui Sava, în min.20. O nouă uriașă ocazie de gol la reluarea lui Otele, dar Badely respinge cu șansă în corner. Bară pentru CFR, în min.29, la reluarea greșită a lui Bancu! Este un festival al ratărilor la poarta Craiovei care este asediată de echipa lui Adrian Mutu. Al zecelea corner executat de CFR, în min.30! Paradă extraordinară a lui Popescu în min.33, la șutul din alergare trimis de Bîrligea! Bombă trimisă de Crețu, în min.36, dar Sava respinge excelent peste transversală! GOL Craiova! Baiaram trimite cu capul în plasă din careul mic, în min.38, după ce Sava a respins în față la șutul lui Bancu! 0-1! Ivan are șansa golului de 2-0, în min.45+1, dar mingea șterge bara porții clujene! Pauză în Gruia, după o repriză în care CFR a punctat doar la capitolul mari ocazii de gol, nu și pe tabelă însă!

Repriza secundă începe fără modificări în echipa din Gruia. GOL Craiova! MITRIȚĂ se distrează cu apărarea clujeană, în min.50, și majorează diferența pe tabela de marcaj! 0-2! Muhar reia peste poartă dintr-o poziție excelentă, în min.54. Dublă schimbare făcută de Adrian Mutu, în min.59: au intrat Avounou și Michael, au ieșit Tachtsidis și Bîrligea. Mogoș este trântit în careu de Mogoș, în min.62, dar Chivulete nu acordă penalty-ul pentru CFR! GOOOOOOOL CFR! MATEI ILIE înscrie imparabil cu capul, în min.66, după un corner bătut excelent de Deac! 1-2! Popescu reține cu siguranță balonul trimis de Muhar din careu, în min.69. Intră El Kaddouri, la CFR, în min.75, în locul lui Keita. Otele caută vinclul în min.86, dar balonul nu prinde cadrul porții. Ilie este eliminat în min.87, după un fault asupra lui Markovic! Iese și Deac, în min.89, a intrat Manea. Final de meci!

Sezonul se întrerupe pentru meciurile echipei naționale, și se va relua la sfârșitul lunii. În etapa a doua din play-off, CFR Cluj va juca, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Partida se va juca pe 30 martie, de la ora 17.00.

Te-ar putea interesa și: