CFR Cluj, pas important pentru calificarea în play-off-ul Conference League

 

CFR Cluj a învins formaţia israeliană Maccabi Petah Tikva cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul ''Gheorghi Asparuhov'' din Sofia, în prima manşă din turul al treilea preliminar al Conference League la fotbal.

Echipa antrenată de Dan Petrescu s-a impus prin golul marcat de croatul Karlo Muhar (8) şi a devenit favorită la calificarea în play-off-uil competiţiei.

CFR a avut un debut bun de meci, iar Bîrligea (4) a centrat din unghi, dar mingea a căzut pe bara transversală.

În min. 8, Muhar a reluat în poartă mingea respinsă de portar la şutul din unghi al aceluiaşi Bîrligea.

Maccabi a reuşit să îşi creeze şi ea două oportunităţi, prin şuturi de la distanţă ale lui Mahamid (16, 21), însă peste poartă.

Mogoş a fost aproape de gol (25), când a reluat cu pământul, la centrarea lui Deac, din corner, dar mingea a şters transversala.

Cea mai mare ocazie a echipei israeliene a fost şutul lui Karo de la distanţă, scos de Sava (35) de la vinclu.

Jocul a fost destul de încâlcit în repriza secundă, niciuna dintre echipe nereuşind să preia controlul.

Bîrligea (64) nu a ajuns la centrarea lui Tachtsidis în faţa porţii. Muhar (65) a şutat peste poartă de la distanţă. Korenica (66) a trimis puţin alături din marginea careului.

Manşa secundă va avea loc pe 15 august, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca (ora 20:00), iar la centru a fost delegat arbitrul maghiar Tamas Bognar.

În cazul în care va elimina echipa israeliană Maccabi Petah Tikva, CFR Cluj va juca împotriva câştigătoarei dintre FC ŢSKA 1948 Sofia şi Pafos FC (2-1 în prima manşă), urmând să fie gazdă în prima partidă, pe 22 august. Manşa secundă ar juca-o în deplasare, pe 29 august.

Te-ar putea interesa și: