CFR Cluj la doar două meciuri de play-off-ul Conference League

 

CFR Cluj joacă, joi la Sofia, prima manșă a turului trei preliminar din UEFA Conference League, împotriva formației Maccabi Petah Tikva, din Israel. Feroviarii sunt favoriți cerți la calificarea în play-off, ultimul pas înaintea grupelor competiției.

Israelienii n-ar trebui să pună mari probleme vicecampioanei României, fiind o echipă de un calibru asemănător lui Neman Grodno, precedentul adversar al formației lui Dan Petrescu. Maccabi Petah Tikva a ajuns în Conference League din Europa League, acolo unde a suferit un eșec drastic, 0-7, la capătul celor două manșe disputate împotriva portughezilor de la Braga.

Elevii lui Dan Petrescu vin după o înfrângere usturătoare în derby-ul Clujului contra Universității (2-3), în care CFR și-a odihnit însă marea majoritate a jucătorilor importanți.

Maccabi a terminat doar pe locul 8 în Israel sezonul trecut, adică a doua poziție din play-out, dar a câștigat Cupa și astfel a obținut biletul pentru cupele europene. În acest sezon, formația lui Dan Roman are trei înfrângeri la rând fără gol marcat. Pe lângă eșecurile cu Braga, Petah Tikva a cedat și în Supercupă contra fostei adversare a FCSB-ului, 0-2, cu campioana Maccabi Tel Aviv.

Formațiile probabile:

Maccabi Petah Tikva: Wolff – Deznet, Karo, Galabov, Hindi, Cohen – Yehoshua, Glazer, Teper – Hazan, Damașcan. 

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ilie, Camora – Artean, Tachtsidis, Muhar – Deac, Bîrligea, Korenica. 

Partida de la Sofia se va disputa joi seară, de la ora 21.00, returul fiind programat peste o săptămână pe stadionul din Gruia.

Te-ar putea interesa și: