CFR Cluj a trecut lejer de Maccabi Petach și mai are doar un hop până în grupele Conference League!

 

CFR Cluj a eliminat-o pe Maccabi Petach Tikva din Conference League și s-a calificat în play-off-ul competiției. Feroviarii au învins, joi seara în Gruia, formația din Israel cu 1-0, după ce și în partida tur au câștigat, cu același scor, în deplasare. Echipa lui Dan Petrescu nu a forțat foarte mult în acest meci, iar ocaziile foarte mari de gol au fost destul de rare. Singura reușită a partidei a venit după cinci minute din repriza secundă și i-a aparținut lui Kresic, care a împins în poartă mingea respinsă după un șut din lovitură liberă executată excelent de Deac. La echipa din Gruia a debutat în Europa și noua achiziție Louis Munteanu.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Boben, Kresic, Camora - Muhar, Keita, Tachtsidis - Deac, Bîrligea, Korenica
Rezerve: Gal, Hindrich, Abeid, Graovac, Kamara, Păun, Artean, Fică, Kun, Nkololo, Munteanu, Michael

Maccabi Petach Tikva: Wolff - Dezent, Cohen, Galabov, Hendy, Y.Cohen - Yehoshuha, Glezer, Hazan - Roizman, Altoury
Rezerve: Litvinov, Teper, Lugassy, Azugi, Salem, Vered, Fuchs

În acest sezon, CFR Cluj a jucat deja nouă partide. În Conference League, doar bulgarii de la Botev Plovdiv și slovenii de la Maribor îi egalează pe feroviari la numărul de meciuri jucate până acum. În rest, toate au maximum 7. Echipa din Israel este abia la a cincea partidă în acest sezon. Portarul Sava este, din câte se pare, la ultimul joc în tricoul CFR-ului, acesta urmând ca luni să facă vizita medicală la Udinese, echipă din Serie A.

Echipa din Gruia a avut lovitura de start. Feroviarii încearcă să se apropie periculos de poarta lui Wolff în acest debut de meci. Primul șut pe spațiul porții al CFR-ului vine de la Tachtsidis din afara careului, în min.11, dar balonul este prins fără probleme de portarul oaspeților. Am trecut de jumătatea reprizei și ocaziile mari de gol au lipsit cu desăvârșire. Camora șutează de la 18 metri, în min.25, dar Wolff se întinde și prinde balonul. Șut puternic de la distanță trimis de Korenica, în min.32, portarul reține cu destule emoții. Bîrligea cere penalty în min.33, dar centralul lasă jocul să continue. Lovitură liberă executată de Deac, în min.33, dar Muhar trimite cu capul peste poartă. Cea mai mare ocazie a reprizei vine în min.40, la șutul puternic din 10 metri trimis de Korenica, dar balonul îl lovește în cap pe unul dintre fundași și se duce doar în corner! Patru minute suplimentare sunt arătate de la margine. Pauză în Gruia, după 45 de minute în care feroviarii nu au forțat deloc jucând mai mult la siguranță.

Fără modificări la pauză în echipa lui Dan Petrescu. Y.Cohen are o oportunitate bună de a înscrie în min.47, dar acesta ratează complet șutul și Sava prinde! CFR obține o lovitură liberă după un henț la 18 metri de buturile adverse, în min. 49! GOOOOOOOL CFR! Lovitura liberă este excelent executată de Deac în min.50, Wolff nu poate decât să respingă în față, de unde KRESIC trimite simplu în plasă! 1-0! Ratare uriașă a lui Korenica în min.57 care a reluat spre colțul lung, dar Wolff se întinde și respinge in extremis în corner! Korenica trimite din unghi la mică distanță de bara porții oaspeților, în min.72. Debut în Europa pentru Louis Munteanu la CFR Cluj, în min.80, care îl înlocuiește pe Bîrligea, accidentat. Dublă schimbare la CFR, în min.85: au intrat Nkololo și Artean, care i-au înlocuit pe Deac și Tachtsidis. Hazan reia periculos spre poartă în min.89, dar Sava respinge excelent în afara cadrului porții. Șapte minute suplimentare pentru acest meci. Iese Muhar, în min.90+4, a intrat Fică. Final de meci!

Pentru a ajunge în grupele Conference League, CFR Cluj va trebui să treacă și de echipa cipriotă Pafos, care a trecut de TSKA 1948 Sofia, în prelungiri. Prima manșă a confruntării va avea loc joia viitoare, tot pe stadionul din Gruia.

Te-ar putea interesa și: