CFR Cluj a pierdut primul amical din Spania

 

CFR Cluj a disputat, vineri, prima partidă amicală din cadrul stagiului de pregătire de la Oliva Nova. Formația antrenată de italianul Andrea Mandorlini a avut un adversar de calibru, KAA Gent, formație aflată pe locul trei în campionatul Belgiei, în fața căruia a cedat cu 1-2 (0-0).

Echipa de start a CFR-ului: Sava - Ajeti, Kresic, Ilie - Manea, Tachtsidis, Muhar, Avonou, Camora - Bârligea, Otele.

Prima repriză a fost una echilibrată și s-a încheiat la egalitate, 0-0, deși belgienii au avut avantaj la raportul ocaziilor de poartă, 3-1.

CFR a început repriza secundă cu: Sava - Boben, Kresic, Ilie - Mogoș, Tachtsidis, Avounou, Muhar, Camora - Bîrligea, Otele

Gent a reușit să deschidă scorul în min.58, prin Fernandez, la capătul unui contraatac purtat pe partea dreaptă. Belgienii au majorat diferența de pe tabelă în min.65, prin același Fernandez, după o gravă eroare în apărarea clujeană, la o neînțelegere între Kresic și portarul Hindrich. Deac, intrat și ek pe teren pe parcursul reprizei secunde, a redus din diferență în min.78, după ce a transformat cu siguranță un penalty acordat în urma unui fault în careu comis asupra lui Otele.

KAA Gennt a mai ratat o ocazie uriașă de gol pe finalul partidei, iar meciul s-a încheiat cu 2-1 în favoarea belgienilor.

Campioană a Belgiei în sezonul 2014-2015, Gent are un lot cu o valoare totală de 88,5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com. Pe lângă titlul cucerit în urmă cu aproximativ un deceniu, Gent a mai câștigat de 4 ori Cupa Belgiei și are în palmares și o Supercupă a Belgiei.

Pentru echipa feroviară urmează al doilea meci amical al iernii, contra echipei maghiare Ferencvaros. 

Te-ar putea interesa și: