CFR Cluj a câştigat derby-ul local cu Universitatea Cluj, în Superligă. Sabău: Nu a mers aproape nimic. CFR a fost foarte puternică

CFR Cluj a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 4-0 (3-0), luni seara, pe teren propriu, într-un derby local desfăşurat în etapa a 30-a a Superligii de fotbal, ultima a sezonului regulat.

Campioana s-a impus prin golurile marcate de Rangelo Janga (25 - penalty), Ermal Krasniqi (33), Cristian Manea (42 - penalty) şi Daniel Bîrligea (90+4), potrivit Agerpres. 

CFR a ratat şi un penalty, prin Ermal Krasniqi, în min. 81, şutul său fiind apărat de Andrei Gorcea.

Toate cele trei penalty-uri au fost acordate pentru henţuri, comise de Denis Ispas Andrei Miron şi Andrei Piţian.

Cea mai bună ocazie a ''şepcilor roşii'' a fost irosită de bulgarul Ivan Goranov, singur cu portarul Simone Scuffet (50).

Antrenorul Universităţii, Ioan Ovidiu Sabău, i-a oferit şansa debutului tânărului Alexandru Cristian Bota, născut pe 31 martie 2008, care a intrat în min. 84, în locul lui Ianis Stoica.

Bota a devenit astfel al treilea cel mai tânăr jucător care evoluează în prima ligă de fotbal din România, după Nicolae Dobrin (debut la 14 ani, 10 luni şi 5 zile pentru Dinamo Piteşti) şi Alexandru Stoian (debut la 14 ani, 10 luni şi 13 zile pentru Farul Constanţa, în acest sezon).

CFR Cluj a înregistrat patru victorii şi un egal în ultimele cinci etape. Universitatea venea după cinci etape fără înfrângere, trei victorii şi două egaluri.

Antrenorul Universității Cluj a declarat că în cazul echipei sale a intervenit relaxarea, după rezultatele bune din ultima perioadă.

"Cu o echipă precum CFR Cluj, trebuie să joci foarte bine, să faci puține greșeli. Am făcut multe greșeli, au venit și acele penalty-uri destul de ușor. E greu să revii. Noi ne-am dorit foarte mult să facem un joc bun. Știm ce înseamnă un astfel de joc, cu atâția suporteri. Nu a mers aproape nimic, chiar dacă eu spun că am pregătit foarte bine jocul. Încă nu suntem pregătiți să ducem atâtea meciuri la un nivel bun. Se întâmplă să avem această relaxare, aceste momente în care nu suntem cum ar trebui. Am avut încredere că vom arăta bine, dar, CFR a fost foarte puternică, în formă și mult mai agresivă decât noi.

Noi am început destul de bine, meciul era echilibrat. Fundașul putea interpreta altfel acea centrare. Sunt multe de spus, dar pentru noi începe un alt campionat. Sunt la fel de valoroși acești jucători. E un eșec dureros, usturător, învățăm din el, dar trebuie să ne revenim și să ne îndeplinim obiectivul. Suntem dezamăgiți, dar nu pot să fiu supărat pe ei, pentru că s-au pregătit foarte bine. CFR e o echipă cu un lot echilibrat valoric, puternică, matură, care a jucat meciuri tari. Mie mi se pare că e echipa care se luptă cu șanse reale la campionat", a spus antrenorul, potrivit Digisport.

Te-ar putea interesa și: