CFR a câștigat la Alexandria, în Cupa României, după o evoluție anostă

 

Pornită ca favorită certă, CFR Cluj a câștigat, joi seara, fără mari probleme meciul de la Turnu Măgurele cu CSM Alexandria, din grupele Cupei României. Feroviarii au deschis rapid scorul prin Fică, în min.2, dar au fost egalați din penalty de echipa aflată în subsolul Ligii a II-a, în min.34. Muhar i-a dus în avantaj pe clujeni, în min.42, iar tabela a fost închisă de Camora, în al doilea minut al reprizei secunde.

Andrea Mandorlini, suspendat și pentru acest meci, a trimis în teren un prim 11 total schimbat față de precedentul meci cu Rapid București, de luni.

Echipele de start:

CSM Alexandria: Brânză – Ciobanu, Cană, Perju, Georgescu – Stancu, Mogoș – Iakabfi, Crețu, Dodoi – Neagu

CFR Cluj: Hindrich – Mogoș, Rion, Kresic, Morgan – Filip, Muhar (cpt), Fică – Krasniqi, Betancor, Juricic

Meciul se joacă la Turnu Măgurele. Pentru CSM Alexandria este al doilea sezon consecutiv în grupele Cupei României Betano. În 2022, teleormănenii au furnizat surpriza remizând cu Farul, viitoarea campioană din SuperLigă. CFR Cluj n-a mai ajuns în finala Cupei României din 2016, când au și câștigat trofeul. GOOOOOOL CFR! FICĂ deschide scorul pentru echipa sa încă din min.3, după un șut perfect plasat la colțul lung! 0-1! Acțiune frumoasă a gazdelor, în min.10, dar șutul lui Crețu a fost deviat în corner. Hindrich respinge greșit în față o centrare, în min.11, dar Neagu nu poate trimite în plasă din apropierea porții! Juricic tratează superficial o bună ocazie de gol, în min.14, iar șutul său din poziție bună se duce mult pe lângă poartă. Uluitoare ratare a lui Jefte Betancor, în min.17, care a luftat jenant în momentul șutului, după ce și-a depășit spectaculos adversarul cu o deviere cu călcâiul! Căpitanul gazdelor, Neagu, încearcă un gol de senzație de la mijlocul terenului, în min.19, dar portarul CFR-ului se întinde și reține cu emoții! Joc curajos al echipei din liga secundă. Șut puternic de la distanță trimis de Betancor, în min.32, dar Brânză respinge in extremis. Penalty pentru gazde, în min.34, după un henț comis de Mogoș! GOL Alexandria! Stancu transformă fără emoții lovitua de la 11 m, în min.35! 1-1! GOOOOOL CFR! MUHAR trimite o bombă din colțul careului, , în min.42, iar mingea s-a dus în vinclul porții! 1-2! Pauză!

Triplă schimbare la CFR la pauză: au intrat Camora, Bîrligea și Otele , au rămas la cabine Rion, Bîrligea și Betancor! GOOOOOOL CFR! La mai puțin de două minute după ce a intrat în joc, min.46, CAMORA înscrie golul trei pentru CFR, cu un șut puternic din mijlocul careului! 1-3! A intrat și Deac la clujeni, în min.64, în locul marcatorului primului gol al partidei, Fică. Jocul lâncezește, ocaziile mari de gol lipsesc, feroviarii au oprit motoarele și par mulțumiți de scorul de pe tabelă. Min.84: a ieșit Filip, a intrat Nortey.

Pentru CFR Cluj urmează întâlnirea cu FC U Craiova, din SuperLigă. Partida se va desfășura duminică, 1 octombrie, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, cu începere de la ora 21.00.

Te-ar putea interesa și: