Box: Amalia Ţugui, la prima medalie de aur la un concurs internaţional

Amalia Ţugui, campioană mondială la kickboxing WAKO în 2022, a câştigat prima medalie de aur la o competiţie internaţională de box, la finele săptămânii trecute, la Turneul celor 12 naţiuni, desfăşurat în Serbia.

În vârstă de 15 ani, antrenată de tatăl său la kickboxing de la vârsta de 7 ani, Amalia a început boxul anul trecut, în luna martie, când a fost legitimată la clubul CSM Danubiu din Tulcea.

"Mulţi mă întreabă dacă nu-mi vine să dau cu piciorul când boxez, dar nu am problema asta. La kickbox, mă axam mai mult pe braţe, aşa că mi-a fost destul de uşor. Boxul însă e mai greu. Sunt mai multe fete la box, muncesc mai mult decât la kickbox. Trebuie să muncesc cel puţin de cinci ori mai mult decât la kickbox şi sunt pregătită să fac asta", a declarat, pentru AGERPRES, Amalia Ţugui.

Referindu-se la competiţia din Serbia, unde a obţinut primul loc la categoria 63 de kilograme, ea a spus că emoţiile dinainte meciului au fost cea mai dificilă parte a concursului.

"Am luptat abia în penultima zi. Până atunci, m-am uitat la fete. Mi-au plăcut foarte mult. Senioarele Lăcrămioara Perijoc şi Claudia Nechita m-au impresionat. Acum le-am văzut în persoană şi m-au motivat să boxez mai bine. Cea mai dificilă parte a meciului a fost înainte de a intra în ring. Au fost emoţii"
, a menţionat Amalia Ţugui.

Antrenorul ei de box, Ştefan Simion, s-a arătat încântat de rezultat şi a amintit că Amalia a obţinut primele victorii în meciurile de box imediat după legitimare, locul întâi la Cupa României şi locul întâi la Campionatul Naţional.

"Rezultatul ei ne-a bucurat foarte mult. Provenind dintr-un alt sport, ea are mult de muncit, dar ţinând cont că a fost la prima ei competiţie de anvergură, viitorul arată bine. Avem mari speranţe că va obţine o medalie frumoasă la Campionatele Europene de box pentru juniori programate în acest an, în iunie, la Ploieşti", a precizat Ştefan Simion.

Următoarea competiţie de box a sportivilor CSM va avea loc la Arad, la finele lunii viitoare.

Te-ar putea interesa și: