Sprijin financiar şi noi măsuri de apropiere economică şi culturală între Ungaria şi Republica Moldova

Ungaria a oferit Republicii Moldova un sprijin financiar în valoare de 300.000 euro, prin intermediul NATO Trust Fund, a anunţat joi ministrul de externe moldovean, Nicu Popescu, în contextul vizitei de lucru efectuate la Chişinău de omologul său de la Budapesta, Peter Szijjarto, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Acest sprijin va contribui la fortificarea capacităţilor noastre de apărare, inclusiv la stabilitatea şi pacea în ţara noastră, a spus ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova, vicepremierul Nicu Popescu.

El a discutat cu ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului, Peter Szijjarto, şi despre relaţiile economice şi comerciale moldo-maghiare, în această perioadă având loc negocieri privind reluarea zborurilor companiei Wizz Air din şi către Chişinău, scrie Agerpres.

Căutăm soluţii viabile pentru ca cetăţenii ţării noastre să poată beneficia de o varietate mai largă de destinaţii şi tarife mai joase. Împreună cu Ministrul de Externe al Ungariei şi cu alţi oficiali din ambele state se lucrează pentru ca reluarea zborurilor acestei companii să se producă cât mai curând, se spune în comunicatul de presă.

Tot în cadrul acestei vizite a avut loc şi semnarea noului Plan de Acţiuni pentru cooperare culturală între Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Ministerul Culturii şi Inovării al Ungariei pentru anii 2023-2027, fapt ce va consolida relaţiile culturale moldo-maghiare şi va contribui la dezvoltarea unei diplomaţii culturale active.

Te-ar putea interesa și: