Colecţia muzeului Luvru expusă gratuit online

Platformă online care cuprinde toate operele de artă ale muzeului Luvru.

Muzeul Luvru a lansat o platformă online care cuprinde toate operele de artă ale muzeului, compuse din peste 480.000 de piese. 

Iubitorii de artă și cercetătorii deopotrivă vor putea acum să vizualizeze întreaga colecție Luvru online gratuit.

Site-ul web prezintă lucrări de artă din colecții din cele opt departamente ale muzeului, variind de la arta islamică și sculpturi renascentiste la antichități egiptene și picturi de la artiști din întreaga lume.

„Pentru prima dată, oricine poate accesa gratuit întreaga colecţie de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă sunt expuse în muzeu, împrumutate, chiar pe termen lung sau depozitate. Uimitoarea moştenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanţă! Sunt sigur că acest conţinut digital va inspira în continuare oamenii să vina la Luvru pentru a descoperi colecţiile în persoană ”, a declarat Jean-Luc Martinez, președintele și directorul Luvrului.

Site-ul are o hartă interactivă care permite oamenilor să exploreze muzeul și fiecare dintre lucrările sale de artă, cameră cu cameră.

Site-ul va fi actualizat în mod regulat de către experții muzeului, deoarece colecția muzeului se extinde încet, conform comunicatului.

În timp ce muzeul este încă închis vizitatorilor, Luvrul se află acum în renovări planificate demult.

Te-ar putea interesa și: