Angela Merkel: Virusul ne va ţine ocupaţi mult timp

Angela Merkel, despre Covid-19.

Liderii din UE vor discuta despre cum se pot produce mai multe vaccinuri pe teritoriul Uniunii Europene, din moment ce problemele cu livrările din blocul comunitar sunt cauzate mai mult de o lipsa a capacităţii de producţie decât de absenţa comenzilor, a declarat Angela Merkel.

“Centrele de producţie britanice produc pentru Marea Britanie, iar SUA nu exportă, aşa că ne bazăm pe ceea ce putem face în Europa. Trebuie să plecăm de la premisa că virusul ne va ţine ocupaţi pentru mult timp, aşa că problema se va prelungi dincolo de acest an.

În plus, este nevoie de eforturi suplimentare pentru a garanta că şi restul lumii primeşte vaccinuri, din moment ce în caz contrar vor continua să apară noi mutaţii, iar unele dintre ele ar putea deveni rezistente la vaccin”, a mai declarat Merkel.

De asemenea, Angela Merkel a apărat decizia guvernului său de a procura vaccinuri anti-Covid-19 împreună cu celelalte state membre ale UE.

"În ciuda tuturor plângerilor, a fost corect să ne bazăm pe achiziţia şi aprobarea în comun a vaccinurilor de către Uniunea Europeană.

Acum, când vedem că inclusiv cele mai mici diferenţe în distribuţia vaccinurilor produc mari discuţii, nu vreau să îmi imaginez ce ar fi fost dacă unele state ar fi avut vaccinuri, iar altele nu. Acest lucru ar fi zguduit piaţa internă la temelie”, a declarat Angela Merkel.

Te-ar putea interesa și: