Ministrul Educaţiei a semnat, la Cluj, contracte, în valoare totală de 256 de milioane de lei, pentru modernizarea infrastructurii universitare și a învățământului preuniversitar

 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat sâmbătă, la Cluj, mai multe contracte, în valoare totală de 256 de milioane de lei, pentru modernizarea infrastructurii universitare.

"Am semnat, în prezența primarului Emil Boc, primele contracte pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenţi. Cele 256 de milioane de lei sunt alocate pentru construcţia ori renovarea căminelor, a cantinelor şi a spaţiilor de recreere dedicate studenţilor din cadrul următoarelor instituţii de învăţământ superior: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Universitatea din Oradea, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca", a declarat ministrul Educaţiei.

Potrivit acesteia, modernizarea universităţilor se face pentru a avea un spaţiu academic echitabil.

"Creşterea participării la studiile universitare şi combaterea abandonului în rândul studenţilor au reprezentat câteva dintre principalele priorităţi în mandatul meu de ministru. Aceste locuri nou-construite sau modernizate vor creşte capacitatea căminelor şi cantinelor studenţeşti. Alături de spaţiile de recreere construite, vom asigura condiţii mai bune pentru un număr mai mare de studenţi care provin din medii dezavantajate, aceştia fiind principalii beneficiari ai acestor investiţii. Le doresc succes tuturor celor care au proiecte în derulare şi vreau să vă reamintesc că mai avem un apel de proiecte deschis la Ministerul Educaţiei tot pentru dezvoltarea infrastructurii universitare, până în 26 iulie, aşadar vă încurajez să depuneţi proiecte în continuare", a mai spus Ligia Deca.

De asemenea, tot sâmbătă, ministrul Educației și primarul Emil Boc au semnat mai multe contracte de finanțare pentru modernizarea şi construcţia unor şcoli verzi în Cluj-Napoca.

”Am semnat astăzi alături de Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, contracte în valoare de 21 milioane de euro pentru construirea noului liceu din cartierul Borhanci și supraetajarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din cartierul Mănăștur. Valoarea finanțării din PNRR este de 11 milioane de euro, în timp ce 10 milioane de euro vor fi acoperite din bugetul local.

De asemenea, tot astăzi, am semnat contracte de furnizare în valoare de 3,5 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente IT performante a 64 unități de învățământ din toate cartierele Clujului. Aceste dotări fac parte dintr-o finanțare mai mare, de 9 milioane de euro din PNRR, atrasă pentru echiparea corespunzătoare a școlilor din municipiu”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

Te-ar putea interesa și: