Rezultate simulare Evaluare Națională la Cluj: Au fost obținute trei medii de 10. Rata notelor peste 5 este de peste 72%

Potrivit calendarului Ministerului Educației, în perioada 5 - 7 februarie 2024, elevii claselor a VIII-a au susținut probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024, la disciplinele: limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă, arată un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Cluj (ISJ).

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională s-a desfășurat în 110 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca, pentru cei 5.834 de elevi ai claselor a VIII-a.

Probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională au fost susținute de 5.530 elevi, iar 304 au absentat.

Rezultatele simulării au fost publicate statistic vineri, 23 februarie 2024 și au fost comunicate, individual, elevilor, de către cadrele didactice care predau la clasă, astăzi, 26 februarie 2024, având în vedere faptul că, în județul Cluj, de azi, elevii reiau cursurile școlare, ulterior vacanței stabilite la nivelul I.Ș.J. Cluj, din perioada 19-23 februarie 2024.

În județul Cluj, rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a, la simularea examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024, evidențiază o rată a notelor peste 5,00 (cinci) de 72,73%.

evaluare nationala medii peste 5 8

Sursa foto: ISJ Cluj

La nivelul județului Cluj, trei elevi au obținut media 10.

note evaluare simulare cluj

Sursa foto: ISJ Cluj

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului de Evaluare Națională, a constat în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor au fost scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

În conformitate cu prevederile O.M.E., nr.6.760/2023, privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2023 – 2024, notele obținute la simulările naționale se trec în catalog numai la solicitarea scrisă a elevului/părintelui.

Te-ar putea interesa și: