Cyber Heroes, un eveniment despre riscurile și amenințările asupra copiilor în mediul online

Sâmbătă a avut loc, la Cluj Arena, Cyber Heroes, un eveniment în care părinții și copiii au fost imformați cu privire la importanța concentrării pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile și amenințările cu care copii se confruntă în spațiul cibernetic actual.

La eveniment a participat și Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, care a a precizat că, potrivit analiștilor, peste 90% dintre copiii cu vârsta de 8 ani sunt activi pe internet, iar un copil între 8 și 18 ani poate petrece până la 7 ore și 38 de minute pe zi fiind expus la mediul online sau la noile tehnologii.

WhatsApp Image 2024 03 18 at 3.03.15 PM 1

”Mediul online este principala sursă de informare pentru copii și tineri prin rețele de socializare, site-uri de știri, tutoriale, bloguri și vloguri, însă doar o mică parte dintre copii verifică și corectitudinea informațiilor găsite online sau înțeleg riscurile și amenințările din spațiul cibernetic.

WhatsApp Image 2024 03 18 at 3.03.15 PM

Pentru ca toți copiii să rămână în siguranță în online, părinții și profesorii trebuie să-i învețe în mod activ despre cele mai bune practici de securitate cibernetică. M-am bucurat să văd că un asemenea eveniment s-a organizat la Cluj și îi felicit pe organizatori pentru inițiativă!”, a scris Mircea Abrudean, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: