Burse private în valoare de 220.000 de lei acordate de UBB Cluj

"Peste 90 de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au beneficiat, în anul universitar 2022-2023, de burse private menite să le susţină proiectele. Bursele, cu o valoare totală de 220.000 de lei, le-au fost acordate studenţilor pe bază de competiţie de o parte dintre firmele partenere ale UBB: Emerson, Terapia, Ursus, NTT Data, Mol, Romgaz şi MHP. Alte forme de suport (ex. acces la infrastructură) au mai venit de la alţi agenţi economici majori", se arată într-un comunicat trimis, miercuri de UBB.

Bursele private au la bază competiţii de proiecte ale căror criterii de selecţie şi evaluare sunt stabilite de către firme în colaborare cu reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai, sumele fiind cel puţin la nivelul burselor acordate din fonduri publice pentru învăţământul universitar.

"Una dintre direcţiile strategice ale UBB, care ar trebui să reprezinte o misiune de bază a oricărei universităţi moderne, este implicarea activă în comunitate, atât prin transferul de cunoaştere la nivel practic, aplicat, cât şi prin parteneriatele concrete cu reprezentanţii comunităţii, de la autorităţi publice la companii, într-o relaţie deschisă şi bidirecţională. La nivelul UBB, aceste parteneriate sunt menite, în mod evident, să aducă un beneficiu real studenţilor şi în timpul studiilor, nu doar prin oferirea posibilităţilor de angajare după absolvire. Bursele private îi stimulează, îi ajută să aplice ceea ce învaţă şi să experimenteze relaţia cu piaţa muncii încă din facultate", afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. 

Te-ar putea interesa și: