Preţurile mondiale la produsele alimentare au continuat să crească în ianuarie

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunţat faptul că, indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în ianuarie, pentru a opta lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel din iulie 2014.

În luna ianuarie indicele a crescut până la 113,3 puncte, de la o valoare de 108,6 puncte în decembrie (o cifră revizuită uşor în sus faţă de valoarea iniţială de 107,5 puncte).

De asemenea, în luna ianuarie preţurile la cereale au avut o creştere de 7,1% după ce preţul porumbului pe pieţele internaţionale a urcat cu 11,2%, datorită achiziţiilor semnificative din China şi a producţiei mai scazute în SUA. Preţul zahărului a crescut şi el cu 8,1%, iar preţul uleiurilor vegetale a urcat cu 5,8%.

Tot în luna ianuarie s-a înregistrat şi o creştere a produselor lactate. Preţurile la lactate au urcat cu 1,6% în ianuarie, iar preţul cărnii cu 1%, în urma majorării importurilor de carne de pasăre din Brazilia, după ce gripa aviară a afectat exporturile din unele state europene.

Te-ar putea interesa și: