Flavius Rovinaru: Este nevoie de o eficientizare a aparatului de stat. Cu certitudine că această depolitizare a instituțiilor fiscale ar trebui făcută

Confererențiar la Facultatera de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca, Flavius Rovinaru invitat la NapocaFM a precizat că, România are nevoie de o eficientizare a aparatului de stat. El a spus că pentru a face asta este nevoie să se facă o schimbare a personalului din aparatul public şi să se aducă tineri care au altă mentalitate şi perspectivă.

“Este nevoie de o eficientizare a aparatului de stat, pornind poate și de la personalul care își găsește locul în acest aparat public, sunt foarte mulți absolvenți de științe economice care își găsesc cu greu un loc de muncă. De ce nu încerci să aduci tineri care au altă mentalitate, sigur poate nu de la început ai așteptări de la ei să fie atât de bine pregătiți, dar au o altă perspectivă. Eu pe de o parte m-aș gândi la ceea ce înseamnă personalul pe care îl ai și da, cu certitudine este nevoie de o regândire a legislației. De ce nu aduci oameni care pot să ofere altă perspectivă? Cu certitudine că această depolitizare a instituțiilor fiscale ar trebui făcută ”, a declarat Flavius Rovinaru la NapocaFM.

Flavius Rovinaru a mai vorbit şi despre faptul că, există o problemă în relaţia dintre stat şi economia privată.

“De regulă în România când se întâmplă să ai un control de la instituțiile fiscale, acel control este agresiv. Tu ca antreprenor nu simți acea relație firească de parteneriat între această zonă de instituții, respectiv partea ta de business. Dacă tu de fiecare dată stai stresat că o să îți apară control de stat și urmează să iei o amendă e clar că există această problemă în relație dintre stat și economia privată. Cred că ar trebui să se schimbe și această paradigmă”, a mai spus Flavius Rovinaru.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/NapocaLive/videos/871050353458871

Te-ar putea interesa și: