Florin Cîţu: Am reuşit imposibilul. În 2020 investiţiile nete în economie au crescut

Premierul României, Florin Cîţu a precizat faptul că, investiţiile nete în economie au crescut. El a spus că anul acesta investiţiile vor creşte cu peste opt miliarde de lei.

"Am reuşit imposibilul! În 2020 investiţiile nete în economie AU CRESCUT! Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru TOŢI românii, se bazează pe investiţii. Anul trecut am arătat că e posibil să creşti investiţiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Investiţiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata şomajului tehnic pentru 1,4 milioane de români. Dar mai ales investiţiile au fost cele care au menţinut locurile de muncă şi astfel, România a avut cea mai mare creştere economică din UE.

O economie liberală încurajează şi susţine investiţiile. În 2021 accelerăm lucrurile, iar investiţiile susţinute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei. România, în sfârşit, merge în direcţia bună pentru toţi românii", a scris Florin Cîţu pe contul personal de Facebook. 

Te-ar putea interesa și: