Patriciu Achimaș-Cadariu: Sănătatea trebuie să capete un sens

Patriciu Achimaș-Cadariu, director medical al Insitutului Oncologic din Cluj-Napoca prezent la Napoca FM în emisiunea moderată de Lucian Danciu, a declarat ce o să facă cu privire la situația pandemică. 

Bolnavii de cancer au de suferit datorită acestei pandemii prin faptul că nu își mai găsesc locuri în spitale.

“Da, este foarte adevărat, dar sunt mai multe componente aici. În momentul în care avem un număr foarte mare de bolnavi COVID-19, se vor ocupa toate spitalele. Din păcate, există un număr tot mai mare de decese, iar spitalele ajung în momentul în care capacitatea este depășită”, a spus Patriciu Achimaș-Cadariu.

Acesta a mai explicat faptul că, unele inistituții nu și-au făcut treaba.

“Unele instituții care astăzi se bat cu pumnul în piept spun că au trat pacienți și defapt ele au fost închise, nu le nominalizez, dar ele sunt foarte bine cunoscute. Afluența insitutului oricum era extrem de mare și înainte de situația asta au venit și pacienții lăsați efectiv pe drumuri. Evident că au apărut cozi, dupa aceea au apărut pozitivi, fiindcă am testat. Am fost primi care am testat și pacienți și personal la modul organizat. Am explicat atunci ce tactică am abordat, cum ne-am dotat cu teste și cum am început să testam în ziua în care rata îmbolnăvirilor crescuse mult”, a mai declarat Directorul Medical de la Oncologie.