Românii pot călători în Spania fără test Covid sau fără dovada vaccinării. Vezi ce formulare trebuie să completeze

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, începând de luni, 21 iunie, românii care vor călători în Spania nu vor mai trebui să prezinte la sosire certificatul care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen.

„Astfel, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19. Totodată rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet https://www.spth.gob.es/. În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate”, se precizează în comunicatul citat.

În urma completării formularului, fiecare persoană va avea un cod QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau în format tipărit) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul destinației.