Prognoza ANM. Cum va fi vremea la începutul primăverii?

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni, în intervalul 14 februarie - 14 martie 2022.

Vremea în săptămâna 14 - 21 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nordestul țării, dar și ușor mai coborâte la munte. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea în săptămâna 21– 28 februarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 28 februarie - 7 martie

Prognoza meteo va aduce o temperatură medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Vremea în săptămâna 07 – 14 martie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor avea din nou o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.