Un nou pas spre construirea Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj

Camera Deputaților a adoptat, în cadrul ședinței desfășurate marți, 15 februarie a.c., proiectul de Lege pentru aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență Cluj.

“E un nou pas înainte pentru materializarea acestui obiectiv de investiţii extrem de important pentru Cluj, pentru regiunea de nord-vest şi întreaga ţară. Ne dorim ca toate demersurile procedurale să fie finalizate în termenul prevăzut, astfel încât construcţia propriu-zisă să poată începe cât mai curând”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri - subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Estimarea este că investiția, în valoare de circa 500 milioane euro, va fi realizată într-o perioadă de maxim șapte ani iar implementarea acesteia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.