Primăria din Cluj investeşte în educaţie peste 110 milioane de lei în acest an

Primarul Clujului, Emil Boc a declarat că în bugetul municipiului pentru anul 2022, educația are prioritate. Peste 110 milioane de lei sunt prevăzuți pentru investiții în infrastructură, reparații curente, burse școlare, vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni și alte politici publice care să asigure un proces educațional de cea mai înaltă calitate la nivelul municipiului.

2.000.000 lei sunt prevăzuți pentru vouchere de pregătire digitală pentru profesorii clujeni. Fără a diminua importanța educației digitale, considerăm că viitorul educației trebuie să aparțină prezenței la școală a elevilor. Așadar, sprijinul pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni reprezintă o modalitate prin care îmbunătățim calitatea procesului educațional, nicidecum un motiv pentru a înlocui prezența elevilor la școală.

42.182.000 lei reprezintă investiții (care se finalizează în 2022):

- Grădinița Floare de Iris

- Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu”

- Școala gimnazială „Nicolae Iorga”

- Seminarul Teologic Ortodox clasele V-VIII

22.000.000 lei sunt prevăzuți pentru reparații curente la cele 78 de unități școlare (grădinițe și școli) din municipiu.

Bursele elevilor din municipiu au fost majorate în ședința de Consiliu local din 8 februarie. Cuantumul total alocat burselor este de 33.544.000 lei.

Alte 14.000.000 lei sunt prevăzuți pentru diverse studii și concursuri internaționale de soluții, în vederea realizării unor proiecte viitoare de infrastructură educațională.