Premiera specolului de teatru DAWN WAY va avea loc la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca

Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca are bucuria să anunțe redeschiderea evenimentelor cu accesul publicului în sală, cu respectarea normelor de siguranță sanitară impuse de autorități în scenariul verde (cu o incidență sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), acestea însemnând purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise, spațiu între scaunele din sală, punerea la dispoziție a substanțelor și soluțiilor dezinfectante.

”Transmitem tinerilor, studenților, colaboratorilor, artiștilor și tuturor clujenilor să ni se alăture, cu prilejul relaxării restricțiilor din perioada de pandemie și a permiterii accesului publicului în sălile de spectacol și le adresăm invitația de a lua parte la primele evenimente organizate de Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, după o lungă perioadă în care am stat departe unii de alții și am urmărit evenimentele în mediul online. A venit vremea mult așteptată, de a ne bucura împreună de evenimentele cultural-artistice și a simți emoția din sala de spectacole, de a aplauda împreună și a savura actul artistic într-o manieră directă, față în față cu artiștii. Vă așteptăm cu drag”, a declarat Directorul Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”, Flavius Lucian Milășan.

Astfel că, unul dintre evenimente este spectacolul de teatru DAWN WAY, despre care unul dintre actorii trupei Teatrului Liber Imago – CCS Cluj-Napoca, Mădălin Balint spune că a însemnat o provocare.

DAWN WAY este un spectacol eveniment desfășurat în premieră, la care au contribuit 8 trupe studențești de teatru din mai multe orașe din țară, Sibiu, Ploiești, Timișoara, București, Iași, Brașov, Craiova și Cluj-Napoca. Spectacolul va fi difuzat Duminică, 23 mai 2021, de la ora 19.00 și va consta într-o proiecție video, în sala Studio Imago, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”. Durata: 1 oră 30 de minute, fără pauză.

Mădălin Balint și Maria Rădulescu, tinerii actori ai trupei Teatrul Liber Imago – CCS Cluj-Napoca, interpretează în acest spectacol scena 1 – Amantul și amanta și scena 6 – Soțul și soția.

”Acest proiect a însemnat o provocare pentru noi, venită după un an întreg de pauză, a fost așa... ca o cheie nouă dată unei Dacii vechi! Ne-am bucurat foarte mult de această oportunitate venită”, a declarat Mădălin Balint.      

”Ideea acestui proiect a pornit de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, care a forțat instituțiile de cultură să găsească soluții pentru a realiza actul artistic în condiții speciale, fără a avea la dispoziție resursele obișnuite. Totodată acest proiect reprezintă o ocazie unică de colaborare între instituții și oferă posibilitatea de a crea o comunitate culturală studențească”, a precizat doamna Mirela Dişa. 

Intrarea este liberă.

Detalii despre eveniment sunt disponibile și pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/CasaCulturaStudentilorClujNapoca