Dr. Ovidiu Ivan: Augmentarea de fese este o procedură nouă în România

În cadrul emisiunii, Frumuseţe la minut, de la NapocaFM, medicul primar specializat în chirurgie plastică din cadrul clinicii Artis3, doctorul Ovidiu Ivan a vorbit despre augmentarea de fese şi gambe.

“În primul rând aș vrea să menționez că augmentarea de gambe este o procedură foarte interesantă, dar de care cred că foarte multă lume nu a auzit și de care cred că ar putea beneficia mult mai multă lume decât am întâlnit noi până acum. Este o procedură relativ simplă și ușoară, dar care poate duce la un grad de satisfacţie foarte, foarte mare. În ceea ce privește augmentarea de fese este o procedură, cel puțin în România, mai nouă, se practică de doar câțiva ani. Asocierea dintre ele este extrem de rară, dar se poate face mai ales în cazul în care există mai multe malformații congenitale care implică o remodelarea a întregului ansamblu inferior, fese, coapse, gambe”, a declarat Dr. Ovidiu Ivan.

Dr. Ovidiu Ivan a menţionat că, augmentarea de fese se face din mai multe motive. Acesta a spus că, spre exemplu se poate face în cazul în care dorim să ridicăm fesele uşor lăsate din cauza pierderii în greutate.

“Augmentarea de fese este o procedură prin care încercăm să creștem volumul feselor cu mai multe scopuri. Pentru a îmbunătăți ceea ce avem sau pe de altă parte să ridicăm fesele ușor lăsate sau mai mult lăsate după pierderea în greutate sau pur și simplu din cauza vârstei. Există contraindicații legate mai ales de situația locală, de cum arată pielea, de formă, de alte afecțiuni. Există contraindicații mai ales de așteptări nerealiste. Pacientul trebuie să înțeleagă foarte bine care sunt limitele acestei metode.

Intervenția se realizează întotdeauna cu anestezie generală. Este o incizie care se face în șanțul dintre fese, astfel încât să fie cât de cât camuflată și în general se vindecă foarte bine. După care încercăm să ajungem în mușchiul fesier mare, iar acolo să disecăm și există un spațiu anatomic care parcă permite aplicarea implantului. Nu este foarte ușor tehnic. Ceea ce este foarte important de înțeles este că pentru a obține o formă frumoasă a feselor trebuie să lucrăm asociat și în jurul feselor”, a menţionat Dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

Pe lângă augmentarea de fese există şi augmentarea de gambe, despre care dr. Ovidiu Ivan spune că ea se realizează cu ajutorul unui implant de silicon special.

“Augmentarea de gambe se realizează cu ajutorul unor implanturi de silicon special conformate pentru această zonă. Implantul se va introduce prin incizie mică în spate genunchiului. Este un implant foarte plăcut, nu se observă și mimează foarte bine forma gambei”, a mai spus Dr. Ovidiu Ivan la NapocaFM.

De 15 ani în topul clinicilor de chirurgie estetică din ţară, Artis este una din cele mai moderne, elegante şi bine echipate clinici de chirurgie estetică din ţară.

Specialişti din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, al ortopediei, chirurgiei infantile, ginecologiei, chirurgiei generale, chirurgiei oncologice, neurochirurgiei, bolilor de nutriţie şi metabolism s-au reunit pentru a asigura cele mai moderne tratamente în domeniile lor, totul într-o atmosferă destinsă, caldă şi calmă.

Filozofia clinicii pune în prim plan confortul pacienţilor şi asigurarea unor standarde înalte de calitate pentru toate serviciile oferite.

 

Emisiunea integrală: https://www.facebook.com/240025582766345/videos/144621071057069