O nouă tranșă de vaccin Moderna ajunge în România

Un număr de 128.400 doze de vaccin Moderna sosesc, vineri, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", potrivit AGERPRES. 

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 într-un comunicat transmis AGERPRES.

Dozele de vaccin vor fi distribuite după cum urmează: Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 42.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova - 43.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara - 43.200 doze.

Până în prezent, 1.110.000 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 648.769 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, conform sursei citate.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.