Florin Cîţu: Dacă vrem să avem concerte în august şi septembrie, trebuie să ne vaccinăm

Premierul României, Florin Cîţu a declarat că, el este sigur că anul acesta se vor putea organiza festivaluri şi concerte.

”În perioada august-septembrie, noi am dat semnale clare şi eu sunt sigur că se pot organiza anul acesta. Dar nu pentru mine, pentru români. Direcţia în care mergem, e o direcţie clară. Că nu sunt toate măsurile luate acum, e clar, este corect, dar noi am arătat cu fiecare măsură că mergem în direcţia  pe care am promis-o. Ne ţinem de planul nostru, ba mai devreme decât am spus. Eu am spus iniţial că vom avea primele concerte după 1 august. Acum deja am relaxat condiţiile încât să putem să avem, dacă cineva reuşeşte să pună un astfel de festival, concert, să avem unul cât mai curând”, a declarat Florin Cîţu.

Cîţu a menţionat faptul că, fără vaccinare nu avem cum să depăşim pandemia.

”Acum 1000 de persoane pot fi persoane vaccinate, cu test sau care au trecut prin boală. Este o condiţie. Vrem mai mult de atât, astăzi, trebuie să fie toate persoanele vaccinate. De la 1 iulie avem iarăşi. Mărim partea cu persoane vaccinate care au trecut prin boală sau cu test, păstrăm peste persoanele vaccinate şi aşa mai departe. Predictibilitate, asta oferim. Le spunem oamenilor care sunt paşii pentru că în spate este o campanie de vaccinare care trebuie să continue. Până la urmă, fără vaccinare nu avem cum să depăşim pandemia. Şi dacă vrem să avem aceste concerte în august şi septembrie, trebuie să ne vaccinăm şi să contribuim toţi la această  campanie”, a declarta Cîţu.

Premierul României a mai spus că, a obţinut promisiunea organizatorilor de festivaluri din Cluj că vor susţine public campania de vaccinare din România.

”Am fost la Cluj, promisiunea celor care organizează aceste concerte că vor susţine public campania de vaccinare. Aştept această promisiune să se materializeze în acest moment pentru că noi ne-am ţinut de promisiune şi mergem în direcţia promisă. Nu este o condiţie, dar ar ajuta foarte mult pentru că sunt credibili, sunt vocile credibile pentru tineri, sunt cei care au acces la tineri şi au credibilitate până la urmă”, a mai declarat Cîţu.