Emil Boc: Nu ar trebui să fie regula distanţării la evenimente dacă toţi sunt vaccinaţi cu ambele doze

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat faptul că, el crede că la evenimente nu ar trebui să existe regula distanţării dacă toţi sunt vaccinaţi cu ambele doze.

„Vreau să văd dacă există o altă condiție de distanțare. Cum să fie 7 metri, e poartă de fotbal? După părerea mea, nu ar trebui să fie regula distanțării la evenimente dacă toți sunt vaccinați cu ambele doze. Nu are niciun rost. Vreau să mă uit atent pe documente să văd exact care sunt noile relaxări. Aseară nu erau publicate în monitorul oficial. Oricum, sunt vești bune. Mesajul meu a fost mereu că cei care se vaccinează au beneficii uriașe, pe lângă imunizare și grijă de sănătate, ai acces și la viața normală. Și cu testele se poate face asta, doar că sunt niște bani în plus și niște drumuri în plus. Eu cred că o decizie sănătoasă și rațională este vaccinarea”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc a mai spus că, municipiul Cluj-Napoca se apropie de 50% din populaţie vaccinată.

„Noi, la Cluj ne apropiem de 50%. Eu sper ca săptămâna viitoare să atingem pragul psihologic. Noi susținem vaccinarea și oferim beneficii, cum ar fi "Vinerea Verde". Cel târziu din 11 iunie se va circula gratuit vinerea pe transportul în comun. Este o singură zi și aceea este vinerea. Această măsură va avea efect în timp, nu putem să știm o mentalitate de pe o zi pe alta. Vom vedea dacă oamenii vor renunța la mașini în zilele de vineri”, a mai spus Emil Boc.