La Cluj se organizează Școala de Primăvară pentru bolnavii afectați de Alzheimer

Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (D.G.A.S.P.C.), în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul U.B.B. Cluj-Napoca, Asociația „Zi de Bine” și Filiala Napoca a Societății Romane Alzheimer, organizează în perioada 23-25 mai 2022, sub egida “Ține (mă) minte”, Școala de Primăvară Alzheimer 2022.

Evenimentul se va desfășura pe mai multe componente dedicate îmbunătățirii calității vieții bolnavilor de Alzheimer. Vor avea loc mai multe activități:

  • training pentru îngrijitori, aparținători și specialiști furnizori de servicii în problematica acestei maladii;
  • terapie și suport pentru bolnavi, prin activități de stimulare cognitivă și terapie ocupațională, terapie prin muzică și dans, activități recreative și de socializare;
  • De asemenea, în data de 24 mai a.c. se va desfășura simpozionul-workshop cu tema „Program de informare, consiliere și suport pentru aparținătorii, îngrijitorii familiali ai bolnavilor de maladia Alzheimer”. Acest program este unul recunoscut, fiind onorat cu premiul I în cadrul unei competiţii europene de profil desfășurate în anul 2009, la Paris. La eveniment sunt așteptați să participe specialiști din mediul universitar, practicieni experți din serviciile dedicate, precum și o parte dintre membrii fondatori ai acestui grup.

În cadrul aceluiași eveniment, grație unei sponsorizări oferite de Asociația „Zi de Bine”, în data de 25 mai va fi inaugurată în cadrul Centrului Comunitar Cluj prima cameră de stimulare senzorială în terapia pacienților cu maladia Alzheimer. Acest nou spațiu, care va contribui la îmbunătățirea calității vieții bolnavilor, va oferi un mediu terapeutic și relaxant, în care aceștia să își concentreze atenția pe diferite experiențe senzoriale: vizual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular și proprioceptiv.