Elon Musk a cumpărat Twitter. Cât a plătit pentru rețeaua de socializare și care au fost primele decizii luate?

Elon Musk, directorul Tesla și SpaceX, a încheiat achiziția de 44 de miliarde de dolari și a preluat controlul Twitter. El a postat pe Twitter mesajul „pasărea este eliberată”, într-o aparentă referire la încheierea tranzacției.

Cel mai bogat om din lume i-a concediat imediat pe şeful Parag Agrawal şi pe alţi doi directori, directorul financiar Ned Segal şi directorul juridic Vijaya Gadde, potrivit unor surse anonime de la Washington. Agrawal și Segal au fost escortați din sediul Twitter din San Francisco după încheierea înțelegerii, scrie Reuters.

Twitter nu a confirmat încă preluarea, dar un investitor din companie a declarat pentru BBC că afacerea a fost încheiată.
Elon Musk a avut timp până vineri să finalizeze achiziţia reţelei de socializare, în caz contrar, un proces ar fi avut loc în noiembrie. Operaţiunea a durat de la anunţul la sfârşitul lunii aprilie a unei oferte de achiziţie de 44 de miliarde de dolari.

Antreprenorul a căutat să iasă din ea în mod unilateral la începutul lunii iulie, acuzând compania că l-a minţit, însă consiliul de administraţie al companiei a luat măsuri legale. La începutul lunii, cu câteva zile înainte de deschiderea unui proces pe care Twitter părea pe cale să îl câştige, Elon Musk s-a oferit în cele din urmă să închidă tranzacţia la preţul convenit iniţial.

Musk a spus că a cumpărat platforma de socializare pentru a ajuta omenirea și că a vrut ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”.