Dezvoltarea Clujului – noul PUG şi Metroul. Ce spune Vicepreședintele USR Cluj, George Trif?

Vicepreședintele USR Cluj, George Trif, a discutat alături de jurnalistul media9, Ionel Lespuc despre Planul Urbanistic General și despre dezvoltarea zonei metropolitane din Cluj, în cadrul emisiunii Real Estate Agenda de la Napoca Live.

Cei doi au discutat despre noul PUG și costurile acestuia: ,,Aici probabil e vorba de ambițiile pe care și le asumă administrația locală, în 2019, când au început procesul aveau în vedere mai degrabă o actualizare a lui, ceva sumar, care să aducă indicatorii la zi. Probabil acum se gândesc să abordeze toate problemele de fond care există în PUG. Mă aștept ca o mare parte din fonduri să meargă spre rezolvarea problemelor de fond ale planurilor actuale”, a declarat George Trif la Napoca Live.

Ideea unui Plan Urbanistic Metropolitan

,,Avem în dezbatere publică mai multe PUG-uri în zona metropolitană și aș vrea să văd cum administrația ia aceasta problemă ,,de coarne’’ și să avem, până la urmă, un plan aliniat cu celelalte ale zonei metropolitane, poate chiar un Plan Urbanistic Metropolitan, și să le avem pe toate armonizate”, a declarat vicepreședintele USR Cluj.

De asemenea, cei doi au discutat despre proiectul metroului și amânările suferite de acesta.

,,Cel mai probabil totul se trage de la modul în care a fost abordată documentația de proiect. Noi intuim că se urmărește până la urmă o îngropare a proiectului, ceea ce este destul de tragic. Ne-am aștepta ca asemenea proiecte, care au un impact atât de mare în zona metropolitană, să fie totuși tratate cu foarte mult profesionalism astfel încât să nu avem mereu îndoieli cu privire la lucrurile care se întâmplă acolo’’, a declarat George Trif.