Daniel Buda, despre programul “Noul Fermier”: Un ajutor pentru persoanele care doresc să înceapă o afacere în agricultură. Care este suma de care pot beneficia?

Invitat în cadrul emisiunii Talk Show Direct cu Lucian Danciu de la NapocaFM, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, Daniel Buda a vorbit despre programul "Noul Fermier".

“Avem două programe care își propun să populeze spațiul rural. Avem programul "Tânărul Fermier" și avem acest program, "Noul Fermier", care vizează persoanele peste 40 de ani, care vor să se instaleze în sectorul agricol având posibilitatea să beneficieze de resurse financiare. Este vorba despre orice persoană care nu a avut legătură cu sectorul agricol în România și care dorește să facă acest lucru. 100.000 de euro este suma de care pot beneficia. Eu spun că este un bun start pentru orice persoană care dorește să investească în agricultură. Este foarte important să producem alimente de calitate pentru consumatori. Este foarte important ca fiecare să își facă o evaluare. În agricultură nu este complicat să produci ceva, este complicat să vinzi acel produs”, a declarat Daniel Buda.

De asemenea, Daniel Buda a precizat că, în UE circulă deja mai multe produse care sunt din alte state.

“Suntem deja pe o piaţă concurențială cu produse din afara Uniunii Europene. Din Argentina, Brazilia, China. În aceste țări se produce mâncare la standarde de calitate care nu sunt la fel de mari ca în UE și în același timp la niște prețuri mult mai mici. Aceste produse care vin din afara UE nu pot fi controlate din perspectiva standardelor de calitate. Cumpărând aceste produse promovăm fermierii din alte state și nu îi ajutăm pe cei din UE”, a declarat Daniel Buda.

Programul "Noul Fermier" se adresează celor trecuți de 40 de ani care vor să lucreze pământul sau să crească animale. Prin Programul “Noul Fermier”, doritorii vor putea accesa până la 100.000 de euro, bani nerambursabili. Cei care au cunoștințe agricole vor putea lua bani mai ușor. În plus, aceștia vor trebui să treacă prin câteva traininguri.