Cum va rezolva Boc problema taxiurilor de la Aeroportul Cluj?

Pasagerii şi firmele de taxi au semnalat de mai multe ori că la Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj există multe probleme legate de modul în care funcţionează serviciile de taximetrie.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunţat la Napoca Live că a găsit o soluţie pentru a rezolva toate problemele.

“Le-am propus colegilor mei ca problema să fie rezolvată civilizat. Când facem park&ride-ul de la Aeroport, să dăm un număr de locuri pentru o platformă de taximetre şi să implementăm modelul de la Otopeni, în care în Aeroport să fie automate prin care să îţi poţi comanda taxi de la ce firmă îţi doreşti şi îţi arată preţul. Clientul trebuie să îşi aleagă firma şi preţul”, a spus Boc într-o emisiune la Napoca Live.

La Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj se va amenaja un park&ride.

Proiectul „Park&Ride” este una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Cluj în domeniul decongestionării traficului și a stimulării mobilității urbane.

Lucrările vor consta în amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.