Boc, la Napoca Live: Continuăm demolarea garajelor în toate cartierele din Cluj

Emil Boc a anunţat că demolarea garajelor continuă şi în acest an în Cluj-Napoca.

“Niciun garaj nu va mai avea viaţă în Cluj-Napoca. Garajele se desfiinţează, cel care are garaj şi îl desfiinţează voluntar are loc de parcare, din locurile create suplimentar se creează puncte gospodăreşti, se amenajează un părculeţ sau spaţii pietonale şi restul locurilor suplimentar create se distribuie celor care locuiesc cel mai aproape. Dacă mergeţi în zonele în care s-au desfiinţat garajele puteţi să vedeţi cât de bine arată”, a declarat Boc într-o emisiune la Napoca Live.

De asemenea, Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea anunţa anul trecut că 1.800 de garaje din toate cartierele din oraş vor fi demolate în 2022.

„Ne propunem și pentru anul 2022 să demolăm aproximativ 1.800 de garaje din toate cartierele orașului. Discutăm de Calea Turzii, Jupiter, acolo am trimis deja somațiile pentru 122 de garaje. Vor mai urma și alte zone din cartierul Zorilor. Va intra și zona Brâncuși, Alverna. În Grigorescu, zona 1 Decembrie 1918, profesor Ciortea, Petuniei, Alexandru Vlahuță, Fântânele. Din cartierul Mănăștur, sunt vizate străzile Almașului, Ion Meșter, Mogoșoaia, Câmpului. În cartierul Mărăști, vor fi demolate garaje de pe strada Scorțarilor, Gorunului, București și vom continua cu garajele care mai sunt în zona cartierului Între Lacuri. Practic, în fiecare cartier al orașului avem platforme de garaje pe care urmează să le demolăm”, declara Dan Tarcea.