Comisia Europeană urmează să prezinte paşaportul Covid

Comisia Europeană urmează să prezinte miercuri ”paşaportul verde digital”.

Acest paşaport urmează să le permită europenilor să plece în vacanţe în alte state membre din UE.

”Pentru noi, agenţiile de turism, acest certificat este o speranţă. Pentru că el va ajuta oamenii să călătorească din nou. De anul trecut, din martie 2020, activitatea turistică este foarte slabă”, declară directorul agenţiei belgiene de turism Eagle Travel David Reculez, potrivit News.ro.

Ideea acestui paşaport este să le permită să călătorească celor care au fost vaccinaţi cu unul dintre vaccinurile aprobate de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), dar şi persoanelor care prezintă un test negativ.

Un alt obiectiv al ”paşaportului verde digital” este ca redeschiderea turismului să fie coordonată în toate statele membre UE, în vederea evitării unor decizii asimetrice.

Liderii statelor din Uniunea Europeană au păreri împărțite în privința unui pașaport digital de vaccinare care să stea la baza liberei circulaţii în spaţiul UE. Dacă unele țări văd în acest document salvarea sezonului turistic estival 2021, altele consideră că circulația pe baza unui astfel de document ar duce la o discriminare.