Cluj-Napoca se înfrățește cu un oraș din Ucraina. VEZI care este acesta

În ședința de Consiliu Local din 4 mai, a fost votată încheierea unui Acord de Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca, Județul Cluj, România și Municipiul Cernăuți, Regiunea Cernăuți, Ucraina.

„Cluj-Napoca este în permanență deschis noilor parteneriate externe, care să ajute la promovarea valorilor europene și să crească vizibilitatea orașului nostru pe plan internațional.

În contextul actualei situații din Ucraina, recent a fost inițiat un dialog între Municipiul Cluj-Napoca și Municipiul Cernăuți, prin care să sprijinim Municipiul Cernăuți prin acordarea de ajutoare umanitare. Cooperarea între cele două orașe va reprezenta oportunitatea de a crea cadrul necesar aprofundării relaţiilor între cele două comunități în domeniile precum economie, educație, infrastructură, transport public eficient, energie electrică verde”, a declarat Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Cernăuți este un oraș istoric și centru administrativ, politic și economic al regiunii cu același nume din vestul Ucrainei. Având o populație de 257448 de locuitori, orașul Cernăuți împarte o istorie comună cu România, pe teritoriul său regăsindu-se o puternică comunitate românească.