Primarul Emil Boc a declarat faptul că a găsit soluția în urma dezbaterii din 7 decembrie 2020 privind Centura Metropolitană a Clujului.
Astfel, obținerea acordului pentru Centura Metropolitană a Clujul va defrișa peste 40 de hectare de pădure care va trece prin habitatele animalelor, pe malul Someșului, prin pădurea Făget, dar și pe lângă locuințele oamenilor, preponderent în Cluj-Napoca.
De asemenea, semnatarii petiţiei Salvați Parcul Colina din Cluj-Napoca cer o șosea suspendată, de la sensul giratoriu de la Cora până în zona Bucium – Primăverii sau un traseu pe drumul actual, Bucium, paralel cu această arteră și la periferia zonei Colina, cu mutarea nodului nr.7 în zona Bucium-Primăverii-Sf Ion.
"E unul dintre cele mai importante proiecte din istoria Clujului. E o dovadă de funcţionare normală a unei societăţi: experţi, societate civilă, instituţii, etc. Există acum coridorul şi de finanţare şi de funcţionare şi noi trebuie să facem totul ca să mergem mai departe. Am primit o petiţie semnată de circa 200 de clujeni, e vorba de Parcul Colina. Faţă de acestă problemă prin care dânşii ne propun două variante de ocolire, eu am următorul punct de vedere: în primul rând, proiectul trebuie să se realizeze. Rog experţii să se pronunţe pe cele două variante expuse de ei. Ne preocupă Parcul Colina. Acolo trebuie să rămână un parc, sunt pregătit, în ce variante veţi propune voi. Dacă variantele propuse de cetăţeni nu sunt posibile, atunci eu vă spun că sunt pregătit să conservăm şi dezvolta Parcul Colina cu restul care rămâne de la centură. Şi rămân multe hectare de teren. Primăria îşi asumă achiziţionare, prin expropriere, astfel încât să putem crea adiacent centurii pe 5, 6, 7, 8 ha spaţiu verde, de relaxare, de agrement. Nu intră în categoria fondurilor pe care le plăteşte statul pentru centură, dar noi ne asumăm investiţia pentru a avea o zonă verde mult mai frumoasă decât acuma”, a declarat Emil Boc.