Bisericile vechi de lemn ale Maramureşului pot fi vizitate online

Bisericile vechi de lemn din Maramureş pot fi vizitate online, pe un website nou.

32 de biserici de lemn din Ţara Maramureşului au fost personajele principale, în cadrul proiectului „Biserici de lemn din Țara Maramureșului. Tururi virtuale”. Acestea au fost vizitate, cercetate, fotografiate, unele filmate, pentru fiecare dintre aceste monumente realizându-se tururi virtuale cu 4-7 „puncte de staţie” concretizate în 162 de panorame imersive.

Acum toate aceste materiale realizate pot fi văzute prin intermediul portalului www.culturamm.ro, în secțiunea dedicată Țării Maramureșului.

„Am vrea să continuăm acest periplu al promovării bisericilor din patrimoniul cultural al Maramureșului cu Zona Codrului, este singura zonă etnografică a județului ale cărei biserici nu au fost încă incluse în suita noastră de proiecte co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național. De asemenea, am dori să ne sprijinim, în viitor, o cercetare mai aprofundată a acestor obiective și să ne implicăm inclusiv în proiecte care urmăresc datarea dendrocronologică a bisericilor care nu beneficiază încă de o datare certă”, a declarat Ștefan Mariș, manager CJCPCT „Liviu Borlan” Maramureș.