Biserica de lemn din Calna județul Cluj, veche de peste 300 de ani, a fost restaurată și resfințită

Biserica de lemn de la Calna este una dintre cele mai vechi monumente istorice de pe Valea Someșului. Lăcașul a fost restaurat și resfințit sfârșitul trecut de săptâmână. E vorba despre o biserică de lemn, veche de peste 300 de ani.

Lucrările au avut loc datorită inițiativei părintelui Iustin Marchiș, duhovnicul Mănăstirii Stavropoleos din Capitală. Slujba de resfințire a fost oficiată de Mitropolitul Clujului.

Resfințirea bisericii de lemn a fost un moment plin de emoție pentru întreaga comunitate. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat mica comunitate din localitatea Calna, județul Cluj, cu prilejul resfințirii bisericii de lemn

La cei aproape 700 de ani de la atestarea documentară a satului Calna, părintele Iustin Marchiș a lansat o monografie a locului.

Biserica de lemn din Calna este un monument istoric din secolul al XVII-lea, anul 1671, și are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Lucrările de restaurare au început în iunie si au dezvăluit două straturi distincte de pictură, primul din 1794.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/MitropoliaClujului/