Baza Sportivă "La Terenuri", aproape de finalizare. Boc, la Napoca Live: Lucrările sunt la 98-99%

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a anunțat în cadrul emisiunii de la Napoca Live, Talk Show Direct cu Lucian Danciu, faptul că lucrările la Baza Sportivă "La Terenuri" sunt aproape de finalizare.

"În 30 iunie - 1 iulie este termenul de finalizare a lucrărilor, după care intră în lucru Comisia de Recepție, iar apoi de dare în folosință. Lucrările sunt la 98-99% gata, sunt la faza de retușuri, de analiză a ceea ce înseamnă partea finală de predare a lucrărilor. Avem o Comisie de Recepție exigentă, care va lua pas cu pas, milimetru cu milimetru și ne va spune ce trebuie făcut. Important este că la 30 iunie este finalizată și se intră în procedurile de recepție. Ne bucurăm că putem să le oferim clujenilor Baza Sportivă", a declarat Boc, la Napoca Live.

Proiectul Bazei Sportive "La Terenuri" cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber, precum tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. De asemenea, Baza Sportivă va avea o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. De asemenea, amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii. Vor fi făcute şi parcări auto şi facilităţi pentru biciclete.

Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul de proiectare și execuție are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA. Contractul a fost semnat în 28 aprilie 2020, iar lucrările trebuiau finalizate în toamna anului 2021.