Au fost demarate lucrări de intervenție imediată pe mai multe drumuri din județul Cluj

Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările în baza proiectului ”Măsuri de intervenție imediată pentru asigurarea condițiilor optime de circulație” pe sectoarele de drum DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga și DJ 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16, parte a Drumului Bistriței – Lot 1.

Sunt vizate, astfel, tronsoanele situate pe DJ 172A, între km 33+000 și km 39+452, respectiv drumul județean 161G, între km 0+000 și km 18+406.

Lucrările au demarat, efectiv, la începutul acestei săptămâni și au un termen de execuție de maxim patru luni.

"După problemele avute cu vechiul constructor, cu care am reziliat contractul din cauza nerespectării clauzelor, vom executa lucrări de punere în siguranță a drumului și de asigurare a unor condiții optime de circulație. Cele două drumuri județene sunt extrem de importante atât pentru această parte a județului, cât și pentru legătura directă a județul Bistrița-Năsăud. În ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, vom organiza o nouă licitație pentru execuția acestora", a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În funcție de starea în care se află sectoarele de drum vizate, lucrările constau în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate și realizarea unui tratament bituminos, semnalizarea în mod corespunzător a întregului traseu, asigurare colectării, scurgerii și evacuării apelor, dar și asigurarea stropirii cu apă în interiorul localităților, în perioada caldă, pentru prevenirea apariției prafului în mari cantități.