Mircea Abrudean, despre comasarea alegerilor: O decizie bună pentru România. Asigură o prezență mai mare la vot

PSD și PNL au ajuns la un acord privind comasarea alegerilor. Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale, a anunţat săptămâna trecută, Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, Preşedinte al Senatului.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în luna septembrie, iar cele generale în luna decembrie, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD. Ciolacu a aminitit că în trecut şi PSD şi PNL au mai luat astfel de decizii politice şi aşa a putut intra România în UE şi NATO.

Secretarul General al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, a vorbit despre decizia comasării alegerilor și a declarat că este una corectă pentru România.  

“S-a discutat mult pe acest subiect. Până la urmă coaliția a decis în acest sens, respectiv comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pentru 9 iunie. Cred că este decizia corectă pentru România, pentru că până la urmă această decizie nu este unică la nivel european. Se întâmplă alegeri locale și europarlamentare și în alte țări, în Germania, Italia, Belgia, Irlanda. Cred că este o dovadă de maturitate a acestei construcții politice, alianța care va fi formalizată pentru alegerile parlamentare, pentru a întări poziția României la Bruxelles, pentru că până la urmă ne interesează acest lucru astfel încât interesele românilor să fie cât mai bine reprezentate în Parlamentul European. Comasarea alegerilor este o decizie extrem de bună și din punct de vedere al legitimității. Va fi o prezență mai puternică la vot. Cred că putem discuta despre această decizie din perspectiva stabilității României, ceea ce este confirmat de cifrele economice în creștere. Asigură o prezență mai mare la vot și o legitimare mai serioasă a celor care vor fi aleși”, a declarat Abrudean, la ZIUA LIVE.

Secretarul General al Guvernului a explicat că decizia ca PSD și PNL să meargă pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale poate crea “tensiuni, însă depinde de strategia de campanie a fiecăruia”.  

“Cu siguranță vor exista tensiuni. Știm bine, mai ales în alegerile locale orgoliile sunt extrem de puternice, dar cred că ține de modul în care fiecare dintre cele 2 mari partide își va face strategia de campanie. Din ceea ce văd eu și cunosc că se întâmplă cred că strategia celor 2 partide va fi în acest sens, de a avea o abordare decentă în campania pentru locale. Va fi un exercițiu nou pentru clasa politică. Nu s-a întâmplat în ultima perioadă așa ceva. Sunt 2 partide mature și cred că vom avea o campanie electorală decentă”, a mai declarat Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa și: