Iohannis a promulgat Legea privind Acordul româno-ucrainean pentru recunoaşterea reciprocă a actelor de studii

Preşedintele Klaus Iohanis a semnat, vineri, Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii, semnat la Bucureşti, la 18 august 2023.

La momentul aprobării, pe 12 octombrie 2023, Guvernul informa că acordul va actualiza cadrul convenţiei care reglementează recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi a titlurilor ştiinţifice. Convenţia data din 1999 şi de atunci nu mai fusese modificată, se preciza într-un comunicat al Executivului.

Actualizările prevăd recunoaşterea reciprocă a perioadelor de studii din învăţământul preuniversitar, precum şi recunoaşterea diplomei de licenţă, a diplomei de licenţă şi master şi a oricărei alte diplome de studii universitare cu o durată de 5-6 ani, eliberate în România, cu diplomele de studii universitare de specialist şi magister eliberate în Ucraina.

"Prin adoptarea proiectului de lege şi, ulterior, ratificarea acordului, reglementările în domeniu vor fi actualizate în raport cu normele europene transpuse în legislaţia naţională şi cu modificările legislative întreprinse la nivelul sistemelor naţionale de învăţământ din cele două state, inclusiv stabilirea Cadrului Naţional al Calificărilor", explica Guvernul, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: