Ludovic Orban: Guvernul acordă o importanţă deosebită investiţiilor din domeniul energiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Constanţa, că în perioada următoare Guvernul va acorda o importanţă deosebită investiţiilor din domeniul energiei.

"Suntem într-o perioadă de schimbare majoră, aş spune aproape o revoluţie în domeniul energiei. În special ca urmare a 'green deal - ului', a noii politici europene, în următoarea perioadă va trebui să facem investiţii masive în producerea de noi capacităţi de energie şi dezvoltarea de astfel de capacităţi de energie care să fie prietenoase cu mediul şi care să permită producerea energiei cu cele mai moderne tehnologii, cele mai mari randamente, astfel încât să asigurăm competitivitate economiei româneşti. Competitivitatea depinde în mare măsură de modul în care este produsă energia, de preţurile pentru energie electrică, iar ţinând cont de consecinţele anticipate pe termen mediu şi lung ale politicii verzi de la nivel european, evident că noi va trebui să creştem capacităţile de producţie semnificativ şi cred că trebuie să investim major din toate resursele posibile", a afirmat Ludovic Orban, potrivit AGERPRES. 

Conform AGERPRES, Orban a amintit că în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este alocată suma de aproximativ 1,5 miliarde de euro în domeniul energiei şi că există un fond de modernizare care va fi utilizat pentru susţinerea de investiţii în acest domeniu.

El a menţionat, totodată, că recent Camera Deputaţilor a adoptat acordul nuclear semnat cu partenerul strategic SUA şi şi-a manifestat speranţa că şi Senatul va adopta în cel mai scurt timp acest acord, în vederea construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, investiţie pe care o consideră "vitală".

"Că tot suntem la Constanţa, sunt convins că Ministerul Energiei şi Guvernul sunt implicate pentru a găsi cele mai bune soluţii astfel încât să putem să începem cât mai rapid exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră, pentru a putea utiliza aceste resurse pentru dezvoltarea economică a României", a mai spus Ludovic Orban. 

Te-ar putea interesa și: