Clujeanul Mircea Abrudean: “Clujul va avea Spital de Urgență construit cu fonduri europene”

Clujeanul Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului, a participat miercuri, 28 februarie, la o şedinţă de Guvern în care a fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

“În această dimineață, am participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.

SRU din Cluj va avea 849 de paturi și va deveni principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar din regiunea NV, urmând a se concentra pe îngrijirile acordate pacienților critici și cazurilor care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt. Valoarea totală a investiției este de 687 milioane de euro! A fost finalizată procedura de licitație pentru pachetul 1 de lucrări și în curând vor demara lucrările”, a transmis Abrudean.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Te-ar putea interesa și: