Veneția va impune taxe de acces pentru turiști 

Veneția intenționează să impună o taxă de acces pentru turiști. Măsura ar urma să intre în vigoare

Veneția intenționează să impună o taxă de acces pentru turiști. Măsura ar urma să intre în vigoare din vara anului 2022.

Vizitatorii orașului-lagună vor plăti o taxă cuprinsă între 3 și 10 euro în funcție de sezon, informează Bloomberg. Rezidenții și rudele acestora, copiii sub șase ani și persoanele cazate în hoteluri vor fi scutiți de la plata acestei taxe.

Potrivit proiectului primăriei din Veneția, turiștii ar urma să fie obligați să își programeze vizita, pentru a evita supraaglomerarea. Restricțiile au fost votate săptămâna trecută. Primele discuții în legătură cu ele au avut loc încă din 2019, dar adoptarea lor a fost amânată în mod repetat din mai mute motive, printre care și cel legat de pandemie. 

Veneția se confruntă de câțiva ani cu problema aglomerației cauzate de numărul uriaș de turiști, context în care au apărut discuțiile privind măsuri pentru cei care vor să o viziteze. În 2017, mii de rezidenți au protestat față de impactul pe care îl are turismul asupra Veneției. De la 1 august, navele de croazieră mari, acuzate că au pus în pericol centrul istoric, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, au fost interzise.

Te-ar putea interesa și: