Turcia a revizuit condiţiile de intrare în ţară pentru români

Turcia a modificat condiţiile de intrare în ţară. 

Începând cu 1 iunie, accesul pe cale rutieră, aeriană şi maritimă pe teritoriul Turciei este permis persoanelor care sosesc din România şi care îndeplinesc mai multe condiţii.

Românii care vor să meargă în Turcia, vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, sau al unui test rapid antigen efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Republica Turcia. De asemenea, românii vor trebui să prezinte un document emis de autorităţile statelor de domiciliu care atestă faptul că persoanele care sosesc în Republica Turcia au fost vaccinate împotriva COVID-19 şi că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării), precum şi un document oficial care atestă că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni.

MAE adaugă că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile turce, persoanele care sosesc în acest stat pot fi supuse, în mod aleatoriu, unei testări moleculare tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuată de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din Republica Turcia.

Te-ar putea interesa și: