Persoanele vaccinate nu vor mai prezenta un test COVID negativ la intrarea în Anglia

Persoanele vaccinate nu vor mai prezenta un test COVID negativ la intrarea în Anglia. 

Persoanele vaccinate cu schema completă şi minorii nu mai trebuie să prezinte un test COVID negativ la intrarea în Anglia, începând de vineri, dar ulterior sosirii trebuie să facă un asemenea test şi pot opta pentru varianta antigen.

Potrivit Ambasadei României în Marea Britanie, măsura intră în vigoare vineri, la ora 4,00, ora Londrei.

De asemenea, persoanele vaccinate anti-COVID nu mai sunt obligate să efectueze perioada de autoizolare până la sosirea rezultatului testului din ziua a doua, scrie Agerpres. 

Începând de duminică, ora 4,00 GMT, pentru testul din ziua a doua persoanele vaccinate şi copiii de peste 5 ani pot opta pentru varianta unui test rapid antigen în loc de test tip PCR. Un test PCR este necesar dacă testul rapid este pozitiv.

Ambasada României la Londra menţionează că rămâne valabilă obligativitatea pentru toate persoanele - vaccinate sau nevaccinate - de a completa, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Pentru persoanele nevaccinate, regulile de intrare pe teritoriul regatului rămân neschimbate şi anume prezentarea la intrarea pe teritoriul britanic a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie; rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a pachetului de două teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a doua şi a opta de la sosire); efectuarea unei perioade de 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

Te-ar putea interesa și: