Italia va primi turiștii care prezintă un certificat de vaccinare

Prim-ministrul italian Mario Draghi a declarat joi seara, într-o conferință de presă, că Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme și că turiștii care vor sosi în Italia trebuie să prezinte un certificat ori pașaport de vaccinare anti-Covid.

Draghi a declarat că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a țării să poată fi reluată rapid. El s-a aratat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor anti-Covid în timpul sărbătorilor pascale și din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia își va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie. Astfel, va fi posibil ca până la finalul lunii septembrie 80% din populație să fie vaccinată.

"Există posibilitatea unei cooperări între țările mediteraneene: Italia are multe de învă/at de la Grecia și Spania. Trebuie să acționăm imediat pentru a primi turiștii vaccinați".

El a subliniat că aceste două țări se pregatesc pentru revenirea turiștilor după restricțiile de călătorie impuse în pandemie. Și Italia face deja planuri pentru a primi turiștii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19. Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale țării, precum Capri, ca "libere de Covid", pentru a-i încuraja pe turiști să revină.

"2 iunie este sărbătoare națională și acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului", a declarat pentru La7 Massimo Garavaglia.

Te-ar putea interesa și: