Guvernul ungar a declarat stare de urgenţă din cauza conflictului din Ucraina. Viktor Orban: Ungaria trebuie să stea departe de război

Ungaria a declarat stare de urgență din cauza războiului din Ucraina. 

Guvernul ungar a declarat stare de urgență din cauza conflictului armat din Ucraina, a anunțat Prim-Ministrul Viktor Orban.

"Având în vedere războiul dintr-o ţară vecină, nu am pierdut nicio singură secundă. Un război căruia nu îi vedem sfârşitul deocamdată. Am văzut că războiul şi sancţiunile de la Bruxelles au provocat o mare perturbare economică şi creşteri drastice de preţuri. Lumea se află în pragul unei crize economice. Ungaria trebuie să stea departe de acest război şi trebuie să protejeze securitatea financiară a familiilor", a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Primele decizii luate în acest nou cadru legal vor fi anunțate miercuri, potrivit lui Viktor Orban.

Viktor Orban consideră că, „în lipsa unui consens” la nivelul tuturor statelor UE, ar fi „contraproductivă” o discuţie despre al şaselea set de sancţiuni contra Rusiei la summitul Consiliului European programat pe 30-31 mai.

Liderul de la Budapesta susţine că oprirea importurilor de petrol din Rusia „ar cauza imediat perturbări grave ale aprovizionării în Ungaria şi ar conduce la creşterea preţurilor la carburanţi cu 55-60%”.

Te-ar putea interesa și: